Blog: Beauty Advisor bij Promotion Partners | Promotion Partners

Blog

25
JUL
2017

Blog: Beauty Advisor bij Promotion Partners

Heb jij altijd al willen weten hoe het leven van een Beauty Advisor eruitziet? Wij vroegen Remy Hengelmolen, werkzaam bij Promotion Partners sinds oktober 2016, een blog te schrijven om zo zijn ervaringen met ons te delen.

Dit is Remy
Ik ben 21 jaar oud en vorig jaar afgestudeerd aan het ROC als Make-up Artist. Op deze opleiding leer je alles over Make-up Art, van Special Effects Make-up tot visagie. In de drie jaar durende opleiding kom je er voor jezelf achter wat jou specialiteiten zijn. Zo ben ik negen maanden op tournee geweest met DommelGraaf & Cornelissen Entertainment, De Jantjes en Heerlijk duurt ‘t langst. Daarnaast krijg je tijdens deze opleiding vele kansen om stages te lopen bij verschillende soorten opdrachtgevers. Zo kwam ik erachter dat mijn specialiteiten beauty en extravagante make-up zijn. Na de opleiding ben ik in juni 2016 mijn eigen bedrijf begonnen, Remy Hair and Make-up, en werk ik voor &C media, BengBeng Studios en natuurlijk Promotion Partners.

Fijne werkgever
Na mijn opleiding had ik wel een aantal klusjes, maar ik wilde graag meer aan de slag als Visagist. Omdat ik ZZP’er ben wilde ik dit graag op freelancebasis doen. Bij verschillende uitzendbureaus is dit mogelijk, maar Promotion Partners kan absoluut het meeste bieden qua merken, facturatie en gezelligheid. Omdat zij voor veel verschillende opdrachtgevers de personele bezetting verzorgen, kun je bij de meest luxe merken zoals Chanel, Dior, Bobbi Brown en La Mer ervaring opdoen. Maar ook bij een merk zoals NYX Professional Makeup dat bekend staat om de hoge kwaliteit producten tegen betaalbare prijzen. Daarnaast kun je als je een ZZP-contract bij Promotion Partners hebt ervoor kiezen of je elke dag een factuur stuurt, om de week of elke maand. Ik stuur zelf om de twee weken een factuur zodat ik om de twee weken uitbetaald krijg. Persoonlijk vind ik dat heel fijn.

Mijn eerste dienst… GEKKENHUIS!
Wat prettig is aan Promotion Partners is dat ze goed naar je profiel kijken en zo een keuze maken welke merken het beste bij je passen. Zo kwam ik al snel bij NYX Professional Makeup terecht. Wat niet betekent dat ik niet luxe ben ?, maar ik ben zeker wel meer het vrije type. Ik werk al sinds de opening van de eerste winkel in Nederland voor dit merk en dit is mijn eerste opdracht waarbij ik verkoopervaring in de cosmeticabranche op heb gedaan. De dag van de opening was echt een gekkenhuis met een rij van twee uur en zes bewakers die de honderden meiden in bedwang moesten houden. Ik was compleet gesloopt! De weken daarna werd het niet rustiger en waren er nog steeds lange rijen. Zeker toen ook nog de feestdagen in zicht kwamen. Vanaf januari werd het pas rustiger en werden mijn diensten een stuk minder. Gelukkig kon Promotion Partners mij vrij snel bij een nieuw merk voorstellen. Sinds een paar maanden zit ik ook bij het team van Urban Decay.

Klaargestoomd worden voor het volgende merk
Werken voor Urban Decay is een totaal andere ervaring dan werken voor NYX Professional Makeup. Allebei zijn het merken die een jonge doelgroep aanspreken alleen vallen de merken allebei binnen een andere prijsklasse. Doordat Urban Decay duurder geprijsd is, is dit voor mij soms best moeilijk als het neerkomt op verkooptechnieken. Gelukkig heeft de training van Urban Decay mij veel houvast gegeven en heb ik super veel over verkooptechnieken, de producten en het merk geleerd. Wat een extra leuke bijkomstigheid van de trainingen is, is dat je altijd wel een goodiebag krijgt met spulletjes van het merk! 😀 Als je nog weinig ervaring hebt met het verkopen binnen de cosmetica branche, dan hoef je niet bang te zijn. Als Promotion Partners potentie in jou ziet, dan krijg je voordat je de werkvloer opgaat een training van Marion. Deze training geeft je in ieder geval de basis mee om te kunnen verkopen.

Dit maakt mijn dag!
Tegenwoordig is het weer super druk bij NYX Professional Makeup! Ik werk daar 3 dagen in de week en kan dit goed met mijn freelance werk combineren. Tijdens het werk bij NYX Professional Makeup maak je veel mee met klanten. Het leukste is dat je echt een band kunt opbouwen waardoor ze regelmatig speciaal voor jou terugkomen.

Benieuwd hoe een werkdag bij Promotion Partners eruitziet en wat mijn overige ervaringen zijn? Lees dan ook mijn volgende blog!

tag :
comment : Off
Over de auteur